Notícies

Presentem als grups participants: Colla Gran Bastons Ribes

La Colla Gran de Sant Pere de Ribes és la més antiga de les colles del ball de bastons de Ribes, documentat l’any 1876. Com a colla va néixer en 1967 amb el nom de “petits bastoners ribetans” i des d’aleshores ha participat amb l’única interrupció de la pandèmia en totes les festes majors del municipi, que se celebren per Sant Pau (25 de gener) i Sant Pere (29 de juny).

Actualment és la colla veterana i incorpora balladors de colles més antigues i més noves. És l’única del municipi que manté el costum de ballar a les masies, cosa que fa la vigília de cada festa major a la tarda. L’any 2003 va recuperar les músiques antigues del ball de bastons, que s’havien perdut després de la guerra.

Ha editat un llibre i dos DVD amb vídeos antics, ha participat en programes de televisió com Nydia i en l’enregistrament del volum dedicat al ball de bastons de la Fonoteca de Música Tradicional. Ha fet sortides arreu de Catalunya.

La Colla Gran és entitat amb personalitat jurídica pròpia des de 2017 i habitualment balla acompanyada dels grallers Entre Vinyes de Castelldefels.

Més informació a: https://www.instagram.com/collagranbastonsribes/

Puede que también te guste...

error: Aquest contingut està protegit !!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l′experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d′interès . En continuar amb la navegació entenem que s′accepta la nostra Política de cookies.    Més informació
Privacidad