Notícies

Presentem als grups participants: Bastoners de Gelida

Tot i que el Ball de Bastons a Gelida és present des d’abans del 1900, no és fins al 1953 que l’escissió de la Colla Nova dels Bastoners de Gelida comporta el naixement dels Nous Bastoners de Gelida, sota el mestratge dels germans Comajuncosas, i que ha perdurat fins a l’actualitat.

El 17 d’Abril de 1983 s’inaugurà el Monument dedicat als Bastoners de Catalunya. En el pròleg del programa es feia palesa l’eufòria que es vivia al voltant del ball de bastons: ​“La renaixença de la dansa popular a Gelida i arreu del País és ben palesa. […] Desitjaríem que la joiosa esgarrifança que hom sent en sentir el picar dels bastons, l’encís de la seva música i el monument que avui inaugurem, perpetuïn la continuïtat i eixamplin arreu els horitzons del ball de bastons”.

El 1983 el grup s’adhereix a la Unió del Casal Gelidenc i iniciant a la seva pista el primer Festival d’Estiu. El 1985 la colla participa en la X Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya.

El 1986, en el Concurs Internacional de Música i Dansa de Cantonigrós, els Nous Bastoners quedaren primers de Catalunya, segons d’Espanya, i sisens internacionalment. 

Les actuacions continuen arreu de la nostra geografia i la tradició es manté i engrandeix fins a arribar a l’actualitat que la vida de la dansa esdevé consolidada. La colla dels Nous Bastoners de Gelida, actualment coneguda com a Bastoners de Gelida, compta amb uns 18 membres entre balladors i flabiolaires, alguns d’ells amb llarga tradició familiar en la colla i més de 25 anys de balls de bastons sobre les espatlles. 

Tota la informació ha estat extreta de: https://bastonersgelida.wixsite.com/inici 

També les i els podreu trobar a: https://www.instagram.com/bastonersdegelida/

Puede que también te guste...

error: Aquest contingut està protegit !!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l′experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d′interès . En continuar amb la navegació entenem que s′accepta la nostra Política de cookies.    Més informació
Privacidad