L’any 2021, Reus acollirà la primera edició del Congrés Internacional del Ball de Bastons, el qual coincidirà amb la celebració de la quaranta-sisena Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya (23 d’octubre de 2021). Tot plegat, amb l’organització per part de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya.

La Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya, és l’esdeveniment del Ball de Bastons de Catalunya que mobilitza més dansaires i músics durant la mateixa jornada al llarg de tot l’any. Per dir-ho d’una manera col·loquial, és la Gran Festa del Ball de Bastons de Catalunya. El seu objectiu fonamental és aplegar i mostrar en una jornada festiva la màxima representativitat del món bastoner possible, fent que aquest tingui la seva festivitat i la pugui gaudir però alhora oferint una gran diversitat dels estils del Ball de Bastons en una mateixa població. Tenint en compte aquests factors, és una bona oportunitat per difondre i divulgar el Ball de Bastons d’arreu.

Enguany, però, la Trobada Nacional anirà més enllà amb la participació de tots els grups de Ball de Pastorets de Catalunya i d’una trentena de grups vinguts d’arreu de Portugal, l’Estat Espanyol, Andorra i França. La Trobada Nacional del 2021 té previst una participació d’aproximadament 100 grups o colles de Ball de Bastons, essent la Trobada Nacional més gran de tota la història des de l’any 1976 (origen de l’esdeveniment). Essent conscients de la quantitat de persones que pot arribar a moure, i atesa la situació actual en qüestió d’activitats de cultura popular, proposem que el gran acte de Ball de Bastons es fa dugui a terme al voltant de la Fira de Reus, on durant aquells dies es durà a terme el primer congrés internacional del Ball de Bastons. Proposem una cercavila de circuit tancat que agafaria part del Carrer Argentina i el Carrer de Bèlgica, però amb ocupació de tots els carrils en tots dos sentits. Les colles farien aquesta cercavila per la carretera mentre que el públic assistent es trobaria a les voreres d’aquest recorregut. En acabar aquesta ballada (amb una distància aproximada de 900 m -1000 m), tots els grups es dirigirien cap a l’entrada de la Fira de Reus on es concentrarien (segons estableixi la normativa vigent) i es passaria a fer l’acte final amb els parlaments i la ballada conjunta (ballada simultània de totes les colles en estàtic). La part de parlaments i rebuda per les autoritats es faria emprant l’escenari natural del qual ja disposa la Fira de Reus (l’entrada prèvia a les escales).

En funció de la situació epidemiològica i social de l’octubre, la quantitat d’actes que es faran aniran variant (cap a més). Entre aquests afegits, hi ha el sopar i ballada (tipus folk) oberta a tots els públics posterior als parlaments i ballades de bastons de lluïment. A més, també es preveuen diferents actuacions tant el dia d’abans com el dia de després, sobretot a mostrar a la ciutadania les diferents característiques i estils que hi ha fora de Catalunya, en qüestió de danses amb bastons. De la mateixa forma, dissabte està previst un acte inèdit en el món de la cultura popular: diferents branques de la cultura popular, a través de les seves federacions, faran diferents actes i/o espectacles en les que es relacionarà cadascuna de les seves expressions culturals amb el Ball de Bastons. Tot plegat en un moment que, després del viscut l’any 2020, cal que teixim i reforcem els lligams entre tots els sectors que conformen aquest món.

Al formulari que trobareu més endavant (i també a la secció de inscripcions) se us demanarà les dades bàsiques de la colla, així com nombre de participants i nombre de sopars que encarregaríeu segons la modalitat que són les següents:

El menú del sopar estàndard és el següent: Macarrons a la bolonyesa, llibrets de llom amb pernil i formatge, postre i la beguda (aigua i/o refresc).

El menú del sopar vegà és el següent: Macarrons amb verdures, hamburguesa vegana amb tomàquet, postre i la beguda (aigua i/o refresc).

* En qualsevol dels dos casos, el preu és el següent: 10€/persona, en cas d’estar federades a la Coordinadora, i 13€/persona, en cas de no estar federades a la Coordinadora. Dins del grup, es comptabilitzen igual dansaires, músics i acompanyants, sense diferència per edat.

Fes ara la teva inscripció

Inscriu-te
error: Aquest contingut està protegit !!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l′experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d′interès . En continuar amb la navegació entenem que s′accepta la nostra Política de cookies.    Més informació
Privacidad