Notícies

Presentem als grups participants: Bastoners i grup de danses de Peramola

Els Bastoners de Peramola van néixer l’any 1963, estrenant el seu “ball de bastons” el quan només es ballava el dia de la festa major i que al llarg d’aquests anys no s’ha deixat de ballar cap any i que ha ballat tota la joventut peramolina.

Amb la celebració del 40è aniversari, l’any 2003, es van reunir 90 dansaires fent una ballada conjunta del ball, acompanyades i acompanyats per quatre colles bastoneres per arrodonir la festa. És aleshores quan es forma com a grup començant assajar nous balls, fer nova vestimenta i ja participant en trobades bastoneres.

Assagen un cop al mes actualment, tenen un repertori de balls més estens i també fan actuacions a comarca de l’Alt Urgell, on són l’únic grup bastoner.

Han participat en l’Aplec Internacional d’Adifolk en diverses ocasions (2009 Luxemburg, 2016 Perpinyà i 2021 l’Alguer), com també al festival folklòric el 2018 a Praga i aquest 2021 a Montecatini.

Afegeixen, i citem textualment: “Peramola, com a poble petit que som, ens agrada de mantenir vives les nostres tradicions i seguir treballant per la cultura de la nostra terra que és Catalunya”

Els podreu trobar a: https://www.instagram.com/bastonersdeperamola/

Puede que también te guste...

error: Aquest contingut està protegit !!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l′experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d′interès . En continuar amb la navegació entenem que s′accepta la nostra Política de cookies.    Més informació
Privacidad