Notícies

Presentem als grups participants: Colla Bastonera del Prat

L’abril de 2016 un conjunt de persones s’uneixen per formar el que més tard anomenaran la Colla Bastonera del Prat, “La Bastonera del Fang”, amb la idea que ha de ser una eina que permeti practicar i promoure aquesta dansa tradicional a la ciutat.

Aquest conjunt, que uneix persones ja experimentades en danses tradicionals i d’altres de novelles, decideix de manera assembleària tot allò relatiu a la posada en marxa de l’associació, el seu funcionament i les seves característiques. En els dos mesos següents, a partir de processos participatius, obtindrà nom i escut.

La Colla Bastonera del Prat s’estrena per la Festa Major del mateix any exhibint balls de bastons tradicionals com El Nou d’AbreraLa Pavana de VilanovaEl Joan del Riu o els balls de bastons del Prat (La SomosaraLa MarxaEls Nanos i La Llarga) i alhora balls de nova creació com A les barricades, ball compartit amb la Colla Bastonera de Sants. El col·lectiu, per tant, resta obert a l’aprenentatge i recuperació de balls de bastons tradicionals, així com al disseny i formació de balls de nova creació.

Informació extreta de: https://www.elprat.cat/cultura/colla-bastonera-del-prat

Puede que también te guste...

error: Aquest contingut està protegit !!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l′experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d′interès . En continuar amb la navegació entenem que s′accepta la nostra Política de cookies.    Més informació
Privacidad