Notícies

Presentem als grups participants: Ball de Bastons de Montblanc

El Ball de Bastons de Montblanc és una colla de bastoners que executen balls ancestrals i tradicionals de la Vila Ducal de Montblanc. Els bastoners es divideixen en dreters -de color blau-, esquerrers -de color vermell- i el flautista -d’ambdós colors-. El seu ric repertori està format per una quarantena de balls executats de forma dura, seca, gairebé violenta, al ritme de la melodia suau d’una flauta dolça que fa de contrapunt al so fort i sec dels bastons (elaborats a partir de rajos de rodes de carro) picant entre ells.

Segons la tradició, l’origen es troba en els traginers baixmedievals que es defensaven dels bandolers amb els radis trencats de les rodes de carro, llavors quan arribaven a Montblanc representaven la lluita que havien tingut amb els assaltants.

El Ball de bastons de Montblanc està actualment format per una trentena de bastoners a la Colla Gran i una vintena a la Colla Petita.

Informació extreta de: http://montblanc.bastoners.info/

Puede que también te guste...

error: Aquest contingut està protegit !!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l′experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d′interès . En continuar amb la navegació entenem que s′accepta la nostra Política de cookies.    Més informació
Privacidad