Notícies

Presentem als grups participants: Bastoners de l’Esbart Sant Genís Taradell

Els Bastoners de l’Esbart Sant Genís de Taradell es defineixen com “un grup de balladors de l’esbart de Taradell que va decidir endinsar-se dins del món bastoner a partir de la dansa tradicional. No som uns experts ni de bon tros, però podem assegurar que ens ho passem molt bé i gaudim moltíssim del ball de bastons.”

Cal destacar que l’Esbart dansaire Sant Genís ha estat l’entitat que ha conservat els balls de bastons. Sorgits a iniciativa de l’Agrupament Rocaguinarda a inicis dels anys 60, l’Esbart després de néixer sempre va tenir grups de bastoners que han conservat el ball fins als nostres dies. A principis dels 60 qui ensenyaven els balls de bastons eren la Joventut Unida de Taradell (posteriorment Agrupament Rocaguinarda). L’Esbart agafa la iniciativa quan resorgeix el 1978 i arriba a escenificar fins a una onzena de balls de bastons diferents (El Nou nou, El Rosselló, La Dragona, El Rossinyol, La Pastora, La Galana, El gegant del pi, No volem ser, El córrer, El Virolet i La Polca).

Els podreu trobar a: https://www.instagram.com/esantgenis/

Puede que también te guste...

error: Aquest contingut està protegit !!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l′experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d′interès . En continuar amb la navegació entenem que s′accepta la nostra Política de cookies.    Més informació
Privacidad