Notícies

Presentem als grups participants: Bastoners de Rajadell

L’origen del Ball de Bastons a Rajadell es remunta als segles XVI i XVII, però la manca de documentació ens porta al 1858-59, on trobem la primera dada documentada que evidencia l’existència de l’activitat bastonera vinculada a les festes locals del poble.

A partir del 1908-09, s’inicia un període d’inactivitat que dura uns 40 anys.

L’any 1949 es recuperen els balls i es tornen a musicar a partir de les notes recordades per alguns veïns que ho havien ballat amb anterioritat.

El 1969 es reprèn l’activitat amb la participació per primera vegada de les noies formant el primer grup mixt de Catalunya.

El 1972 es forma la segona colla i s’inicia la tasca formativa al primer grup infantil de la història dels Bastoners de Rajadell.

El 1976 els Bastoners de Rajadell actuen com a impulsors de la I Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya a Sant Maria d’Oló i des d’aquella primera Trobada, el grup ha participat en totes les edicions.

El 1982, coincidint amb la Festa Major de Sant Sebastià, es va inaugurar la Font dels Bastoners, situada a la plaça de l’Església.

L’any 1983 van ser els encarregats d’organitzar la 8ena. edició de la Trobada a Rajadell, amb més de 1.200 participants.

A partir d’aleshores, el grup ha realitzat innumerables actuacions arreu del territori català, espanyol i europeu. Algunes de les més destacades:
• Intercanvi amb el grup basc de Leitza – 1984
• Participació en l’acte d’Inauguració dels Jocs Para-olímpics del 1992 a Barcelona
• Mostra de cultura popular catalana a Sevilla – 2005
• Participació des del 1990 a nombrosos Aplecs Internacionals folklòrics arreu del terrroitori europeu: Zurich, Tolouse, Brusel.les, Florència, Marsella, Hannover, Luxemburg, Ceret – Tolouse, Insbruck-Hall in Tirol, Lousane, l’Alguer, Lisboa-Madrid, Graz, Malmö, Frankfurt , Perpinyà i recentment a l’Alguer.

Els podreu trobar a: https://www.instagram.com/bastonersderajadell/

Puede que también te guste...

error: Aquest contingut està protegit !!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l′experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d′interès . En continuar amb la navegació entenem que s′accepta la nostra Política de cookies.    Més informació
Privacidad