Notícies

Presentem als grups participants: Ball de Pastorets de Torredembarra

A Torredembarra la primera referència del Ball de Pastorets la trobem l’any 1849 quan, gràcies a un article publicat pel periodista torrenc Joan Mañé i Flaquer, sabem que el Ball de Pastorets era, entre d’altres, un dels molts balls que es feia per la festa major de Santa Rosalia durant la primera meitat del segle XIX. Tot i això, va ser l’any 2000 que es recupera aquest ball i, dos anys més tard, el 2002 es crea el ball infantil.

El Ball de Pastorets té una clara referència a la vida dels pastors, un dels oficis més antics de la humanitat. És un ball dels anomenats de pal llarg i els balladors evolucionen fent-lo picar a terra i contra el dels altres. El Ball de Pastorets és un ball amb un significat agrícola i amb un simbolisme de fecunditat de la terra.

A més, el ball consta de tres parts diferenciades amb les seves tres músiques corresponents: la barreja, els ponts i la bota, on s’aixeca el rabadà per elogiar la patrona de la vila, Santa Rosalia. Els instruments que acompanyen aquest ball són el sac de gemecs i el flabiol i el tamborí.

Actualment el ball consta d’aproximadament d’una vintena de membres i en els darrers anys s’han afegit altres parts al ball. Són exemples d’aquest augment el rodó o la marejada. Fins i tot algunes parts són de creació pròpia com ara la marejadota o el pop.

Més informació a: http://www.ballspopulars.org/

Puede que también te guste...

error: Aquest contingut està protegit !!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l′experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d′interès . En continuar amb la navegació entenem que s′accepta la nostra Política de cookies.    Més informació
Privacidad