Notícies

Presentem als grups participants: Ball de Bastons dels Monjos

El Ball de Bastons dels Monjos va sorgir l’any 1981 amb la necessitat de celebrar el folklore català amb llibertat. El ball va ser fundat per un grup de joves masculí vestint camals i faldilles blaves sobre pantaló i camisa blanca. Amb el pas dels anys, es van anar incorporant noies fins que l’any 1995, aquestes conformaven la totalitat del ball. En aquella època, es va modificar el vestuari passant del blau al lila, color que encara caracteritza al ball actualment.

Cap a l’any 1999, les bastoneres que conformaven el ball van gestionar i coordinar la creació d’un grup de petits. Amb la mateixa indumentària que el grup gran, els infants van ser una atracció per donar visibilitat al ball. Seguint la mateixa idea i amb l’objectiu de fer el ball el màxim dinàmic i proper a la gent del municipi, en l’actualitat el ball de bastons està format per 55 membres distingits en quatre grups: Petits (6-10 anys); Mitjans (11-15 anys) i Grans (+16 anys).

Gràcies a les ganes i l’empeny dels balladors actuals per crear noves coreografies, a dia d’avui els bastoners dels Monjos tenen un repertori de 9 balls a ritme de cançons tradicionals tocats per gralla i timbal: el febrer, els maulets, el de santa Margarida, el quadrat, el de sant Ferriol, la boja, la pavana de marxar, la pavana de rodar i el gegant del pi.

El podreu trobar a: https://www.instagram.com/bastonersdelsmonjos/

Puede que también te guste...

error: Aquest contingut està protegit !!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l′experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d′interès . En continuar amb la navegació entenem que s′accepta la nostra Política de cookies.    Més informació
Privacidad