Notícies

Presentem als grups participants: Ball de Bastons de Llorenç

El Ball de Bastons de Llorenç del Penedès celebra aquest any els seus 125 anys d’història. Va néixer l’any 1896, tan sols set anys després de la fundació del Centre, sota el paraigua del qual sempre ha estat. La tradició bastonera al poble és llarga i s’ha anat transmetent de generació en generació configurant, així, un dels grups folklòrics més emblemàtics del poble. Al llarg de la seva història, els components de la colla han col·laborat en la divulgació dels balls per terres catalanes.

Actualment, consta d’un grup infantil creat l’any 1992 (nens i nenes de 9 a 14 anys), amb 25 membres, i un altre d’adults, mixt, amb 25 membres més. També consta d’una colla de veterans que actua un cop l’any.

La colla de Llorenç balla a l’estil penedesenc: ritme ràpid i intens, ocupant cada pulsació de la tonada amb algun cop de bastó. Ballen sempre al toc d’una gralla, i addicionalment s’hi poden afegir més gralles fent veus secundàries, però no se sol ballar amb l’acompanyament d’un instrument de percussió.

El Ball de Bastons de Llorenç del Penedès ha acollit la Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya en dues ocasions: el 1996, any del centenari de la colla, i el 2011. L’actuació més important per la colla és la Festa Major de la població, que se celebra als voltants del 10 d’agost en honor a Sant Llorenç, el patró del poble.

El podreu trobar a: https://www.instagram.com/bastonersdellorenc/

Puede que también te guste...

error: Aquest contingut està protegit !!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l′experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d′interès . En continuar amb la navegació entenem que s′accepta la nostra Política de cookies.    Més informació
Privacidad