Notícies

Presentem als grups participants: Ball de Pastorets de Sitges

El ball de pastorets es documenta a la vila de Sitges des de l’any 1853. La seva ubicació geogràfica es troba principalment al Penedès i les comarques tarragonines.

Mentre a la vila de Sitges aquest, i la majoria de balls, es van continuar representant, a la majoria de ciutats i pobles de Catalunya el ball va caure en l’oblit.

A la vila de Sitges aquest ball es compon de set pastorets, un rabadà i un majoral i actualment l’edat dels seus components és de setze fins a vint-i-cinc anys.

El rabadà és el més jove i el majoral acostuma a ser el més gran. La bota és l’estructura que es forma amb els bastons encreuats i a sobre hi puja el rabadà per dir el seu vers.

El Ball de Pastorets és un ball amb versos que s’interpreten, amb la seva característica tonada i tot fent petar la bassetja, la vigília de Sant Bartomeu després de la sortida de les dues del migdia.

Durant la matinal infantil de Santa Tecla a Sitges, el dia 23 de setembre, una colla infantil representa aquest ball.

Els podreu trobar a: https://www.instagram.com/pastorets.agrupasitges/

Puede que también te guste...

error: Aquest contingut està protegit !!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l′experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d′interès . En continuar amb la navegació entenem que s′accepta la nostra Política de cookies.    Més informació
Privacidad