Notícies

Presentem als grups participants: Colla de Bastoners d’Esplugues

Durant els anys 80 un grup de gent interessada amb la cultura popular i tradicional es van dedicar a recuperar danses i crear-ne de noves, el ball de bastons era una de les danses que els hi va cridar l’atenció hi van buscar la manera de posar-se amb contacte amb altres bastoners.

En Marcel Casellas els hi va posar en contacte amb un músic espluguí (Isidor Vázquez). Gràcies aquest primer contacte la futura colla va començar a agafar nocions de la dansa, de la mà d’en Marc i la Teresa que es van encarregar de formar aquells futurs bastoners.

Al setembre 1985 i en Festa Major, van fer el seu debut, en una improvisada cercavila bastonera batejats pels nostres padrins, la Colla de Bastoners de Terrassa.

Ja consolidats i segurs del que feien, van decidir fer una vestimenta adequada, van decidir vestir-se de lila, ja que és el color de la dona i la gran majoria de la colla eren dones. Així es van convertir en la primera colla bastonera a agafar aquest color.

En 1990 la Colla va decidir donar-se un marge de temps per assimilar totes les vivències d’aquells anys i preparar-se per un futur ple d’activitat.

Després de quatre anys sense activitat, la Colla va tornar a emprendre la seva activitat al món cultural gràcies al Sr. Jaume Torres al que sempre estarem agraïts, que es va encarregar d’engrescar i ajudar econòmicament a joves vinculats a la dansa i antics balladors que es van encarregar de preservar tots els balls creats des del 1985 i així a tornar al panorama bastoner fins al dia d’avui.

Actualment la Colla té 85 socis, està formada per 20 Balladors Adults, 18 Balladors Infantils/Juvenils i 5 músics (4 gralles i 1 tabal).

La podreu trobar a: https://www.instagram.com/bastonersesplugues/

Puede que también te guste...

error: Aquest contingut està protegit !!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l′experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d′interès . En continuar amb la navegació entenem que s′accepta la nostra Política de cookies.    Més informació
Privacidad